Noutati

SINDICATUL APARAREA CUGIR

 

 

         Sindicatul „Apărarea Cugir”, a luat ființă în anul 1999 pe fondul de nemulțumire al salariaților din Fabrica de Produse Tehnice care făcea parte din Uzina Mecanică

         Încă de la înființare, Sindicatul Apărarea s-a dovedit a fi unul foarte activ în interesul membrilor pe care-i reperezintă.

         În aceste condiții, nu au lipsit stări conflictuale între sindicat și administrațiile care s-au succedat la conducerea uzinei, drept pentru care în anul 2003 a fost nevoie de o decizie de instanță pentru a anula greva Sindicatului Apărarea declanșată în vederea obținerii de drepturi pentru membrii de sindicat.

         În anul 2000, Sindicatul se afiliază la Federația Națională Sindicală „Solidaritatea Metal”, unde activează până în anul 2016.

         Din  2016 până în prezent este afiliat la Federația Națională Sindicat Cartel Alfa, și în perioada cât a fost afiliată la Federația Solidaritatea, cât și după aceea, sindicatul a participat la toate acțiunile inițiate atât de federație, cât și de Cartel Alfa, dar și în afara federației, în colaborare cu alte sindicate din industria de apărare.

         În momentul de față, Sindicatul Apărarea Cugir este sindicat reprezentativ din FAC, înființat din 2004, și are în componență 99% din salariați.

 

www.guv.ro – site Guvernul Romaniei www.anfp.gov.ro – site Agentia nationala a functionarilor publici